onepoint PROJECTS

 


Onepoint Projects

Punt Uit Projecten is in de Benelux exclusief implementatiepartner van onepoint PROJECTS Management Software. Met gebruikers zoals ONVZ Zorgverzekeraar, PostNL, uitgeverij Vanin, zorginstellingen Reinaerde en Amerpoort, en andere grote en kleinere ondernemingen kunt ook u de keuze maken voor een zeer gebruiksvriendelijk en compleet projectmanagement tool.

Na een uitvoerig selectietraject hebben we uit alle bestaande projectmanagement pakketten gekozen voor onepoint PROJECTS. Dit pakket is geschikt voor elke organisatie die groeit en waar het goed plannen van projecten van strategisch belang is. Onepoint projects is dan het tool bij uitstek dat kan meegroeien met uw organisatie.

Past onepoint PROJECTS in uw organisatie?

Als u behoefte hebt aan een goed overzicht over uw projecten. Wanneer u toe bent aan beter portfoliomanagement en resourcemanagement, dan is onepoint PROJECTS een goede keus.

U kunt bellen of mailen voor een afspraak. Tijdens een vrijblijvende demo kunnen wij dan verder ingaan op uw specifieke eisen en wensen.

Wat kán Onepoint PROJECTS?

Projecten pijplijn
pipeline-f

De project pipeline biedt een geweldige nieuwe manier om alle relevante informatie over uw lopende projecten in een enkele, toegankelijke grafiek te bekijken. Door het organiseren van projecten in een pijpleiding van projectstatussen wordt de dynamiek van uw projectorganisatie inzichtelijk.

Work Breakdown Structure
wbs-f

Raak niet verstrikt in de “time trap”! Te vroeg op het tijdschema focussen leidt teveel af van de hoofddoelen van het project. De Work Breakdown Structure (WBS) helpt u bij het focussen in de vroege stadia van projectplanning.

Milestone Trend Analyse
mta-f

Plannen veranderen en mijlpalen worden verschoven. Het probleem is meestal dat
u niet vroeg genoeg kunt zien welke mijlpalen blijven staan en welke niet. Onepoint’s geintegreerde mijlplaaltrendanalysegrafiek helpt u hierbij.

Kostenbaseline
costs-f

Project managers verdrinken vaak in kostensheets in Excel bestanden. Onepoint PROJECTS helpt u door het naadloos integreren van een efficiente kosten-baseline met andere planning tools zoals een work breakdown structure en een GANTT-schedule.

Documenten en koppelingen

attachments-f
Vergeleken met andere project management applicaties gaat Onepoint een stap verder. Het staat u niet alleen toe om documenten aan projecten toe te voegen, maar ook aan afzonderlijke fases en werkpakketten. U kunt zelfs documenten aan projectsjablonen toevoegen.

Project Stoplicht

traffic-lights-f
Alle multi-project overzichten bevatten nu een eenvoudig maar krachtig project-stoplicht. De status van het stoplicht kan door de projectmanager worden ingesteld en geeft een indicatie van de interne overall status van het project. Daarnaast wordt de statuskleur getoond in de multi-project planning.

Maatwerk Velden
custom-fields-f

Wij geloven dat software zich dient aan te passen aan bedrijven en niet andersom. Daarom hebben we customvelden en -types toegevoegd voor alle belangrijke businessobjecten in de projectrepository: Definieer customvelden voor projecten, portfolios, resources, pools en activiteiten.

Resourcebelasting
utilization-f

Zeker in de huidige dynamische projectomgevingen worden resources vaak verdeeld over meerdere projecten. Dit maakt de efficiënte belasting van resources echter behoorlijk complex. Onepoint PROJECTS lost dit voor u op door middel van een makkelijk toegankelijk utilizationview voor alle projecten.

Schedule (GANTT)
schedule-f

Als u plant met data en afhankelijkheden dan is de projectplanner het ideale gereedschap voor u. Onepoint’s GANTT grafiek voegt kleur toe waardoor u uw fases en werkpakketten kunt categoriseren en een helder overzicht krijgt
van uw planning.

Projectsjablonen
templates-f

Onepoint’s projectsjablonen maken het mogelijk om verplichte en optionele onderdelen te gebruiken. Daarom kunnen ze zowel gebruikt worden om een project snel op te starten, alsook om te voldoen aan interne of industriespeficieke standaarden.

Plan/Actual Vergelijkingen
variance-f

Onepoint PROJECTS is meer dan een project-planning tool. Een geintegreerde kosten-baseline, goede tijd- en kostenmonitoring alsook eenvoudige plan/werkelijkheid-vergelijkingen maken het een ideaal gereedschap voor
het constant monitoren van de belangrijkste onderdelen van uw projecten.

Taken en Opmerkingen
tasks-f

De meeste gangbare project- en taakmanagementapplicaties dwingen u om te kiezen tussen een geplande en een dynamische benadering van projectplanning. Onepoint gaat een stap verder en combineert beide planningsaspecten door het toevoegen van ad hoc taken en opmerkingen.

Instelbare E-Mail Alarmeringen
notifications-f

Onepoint PROJECTS kent vele e-mail alarmeringen voor het proactief monitoren van informatie over uw projecten, portfolios en resources. Alle alarmeringen kunnen eenvoudig geconfigureerd worden per projectrol (van beheerder tot toeschouwer).

Maatwerkrapporten
reports-f

De rapportwizard stelt beheerders in staat om hun eigen lijstrapporten te maken van point & click. Zulke maatwerkrapporten kunnen vervolgens worden opgeslagen en  gedeeld met andere gebruikers of groepen binnen de projectorganisatie.  Maatwerkrapporten ondersteunen groeperen, sorteren en filteren.